Elementtikaton saumojen piilottaminen

Elementti katon saumojen poisto näkyvistä silloin, kun halutaan sileä katto ilman näkyviä saumoja. Valmis katto on huomattavasti rauhallisemman näköinen ja valoisa.

Elementtikaton saumojen piilottaminen
Kirjoittanut
Pauli Kaasinen
Julkaistu
13.9.2024
Lukuaika
4
min
Kategoria
Maalaus- ja tasoitetyöt

Elementtikaton saumojen piilottaminen

Aiheenamme tällä kerralla on betoniontelo laatoista muodostuva katto ja sen muutos sileäksi ja saumattomaksi katoksi.

Näitä kattoja on tehty jo n.50v. ja yleensä ne on pinnoitettu Vetonit tasoitteella ruiskuttamalla. Se on mahdollisesti halvin ja nopein tapa pinnoittaa katto ja se on heti valmis.

Ruiskupinnoitettu onteloelementti katto

Mitäpä sitten, jos haluttaisiinkin sileä katto ilman saumoja? No tuumasta toimeen vaan. Eli ensin työnnetään lastalla kaikki ruisku pinnoitteet pois. Pinnan voi kastellakin, mutta siitä tulee enemmän sotkua. Ihan ensin on muistettava suojata lattiat ja muut. Pinta kannattaa hioa tämän jälkeen niin, että se on mahdollisimmman sileä. Tietysti voi sen pinnoitteen hioa sileäksi koneella ilman, että pudottaa ensin suurimmmat lastalla, mutta siinäkin tulee uskomaton pöly vaikka olisi hyväkin imuri kiinni koneessa.

Poistettu pinnoite

Seuraavaksi, kun pölyt on poistettu katosta laitetaan saumoihin primer-pohjuste. Sitten saumat täytetään kipsillä. Käytämme tässä Ardex 828 kipsiä, koska se on nopeasti kuivuva tuote ja päästään seuraavaan vaiheeseen kahvin jälkeen.

Kipsi levitetään lastalla painaen tuote saumaan. Tässä on hyvä muistaa, että kun kipsimassa on niin nopea kuivumaan ei tehdä sitä kuin n. puoli litraa kerralla ja astia pestään hyvin ennen seuraavaa satsia. Muuten se seuraava massa kuivaa liian nopeasti.

Kipsin kuivuttua saumojen päälle laitetaan lasikuitukangas. N.20cm leveä soiro liimataan sauman päälle. Liimaksi käy vaikka D3 tai lasikuitukangas liima tms.

Liiman kuivuttua aloitetaan ylitasoitus Vetonit LR+ tasoitteella. Tasoitetaan kaksi kertaa yli. Välissä ainakin 12h kuivuminen tai niin kauan, että ensimmäinen kerros on kuiva. Ennen pohjamaalausta tarkistetaan tasoitus ja hiotaan skarvit pois. Sitten pölyt pois harjalla tai imurilla ja maalataan katto. Pohjamaaliksi käy hyvin itse kattomaali, jos halutaan himmeä lopputulos. Eli käytetään kattomaalia. Käytämme tässä Tikkurilan Ässä 1 kattomaalia ja hommaan riittää kaksi kerrosta.

Valmis katto tuo valoa aivan erilailla....

Tämän kertainen blogimme oli tässä ja toivottavasti viihdyit sen parissa. Jos sinusta tuntuu, että haluat tällaisen katon, mutta et siihen kyllä itse ryhdy niin soita meille tai laita viestiä ja tehdään sellainen sinullekin.

Maalaus-Skaala Oy

Tarjoamme kaikki kotisi remontissa tarvittavat palvelut sulavasti linkitettyinä toisiinsa. Tarjoamme laadukkaat maalaus- ja tasoitetyöt, sekä kattavat remonttipalvelut, kuten keittiöremontit, kylpyhuoneremontit ja kokonaisvaltaiset huoneistoremontit. Palvelemme Helsingissä ja koko pääkaupunkiseudun alueella.

Soita 041 522 5462

Explore our collection of 200+ Premium Webflow Templates