Maalaustyön esivalmistelut ja niiden merkitys lopputulokseen

Maalaustyön esivalmistelut ja niiden merkitys lopputulokseen antaa aihetta pohtia laadun ja työn hinnan eroavaisuuksiin.

Maalaustyön esivalmistelut ja niiden merkitys lopputulokseen
Kirjoittanut
Pauli Kaasinen
Julkaistu
16.10.2024
Lukuaika
4
min
Kategoria
Maalaus- ja tasoitetyöt

Maalaustyön esivalmistelut ja niiden merkitys lopputulokseen

Miksi niin usein törmäämme maalipinnan lohkeiluun, liuskottumiseen, pullottamiseen tai halkeiluun?

Halkeamat seinässä

No ihan ensiksi painottaisin maalaustöissä jo ennen purkin avaamista huolehtimaan maalattavien pintojen huolellisesta pesusta. Pesu pitäisi suorittaa esimerkiksi Tikkurilan maalaripesulla, Rensa maalipesulla tai jollain muulla maalipesuaineella purkissa olevien ohjeiden mukaan. Ennen käytettiin kide soodaa, joka siis on aivan mahtava aine, mutta se pitää huuhtoa hyvin pois. Näitä uusia ei tarvitse.

KIdesoodasta vielä sen verran, että jos pitää poistaa vanhat maalipurskeet esim. metallisista oven tai ikkunan kahvasta niin hyvä konsti on laittaa ne likoamaan yöksi kidesooda liuokseen ämpäriin. 5l vettä ja pari ruokalusikkaa kidesoodaa ja maalit on kuorittu pois.

Pesuainetta voi laittaa esimerkiksi Sinipiikan sieneen tai rättiin tms. Sitten pyyhkimään maalattavaa pintaa niin, että pinta kastuu, mutta ei valu pitkin lattioita. Antaa muhia hetken ja sitten puhtaalla vastaavalla pyyhitään lika pois. Nämä pesuaineet tekevät maalattavasta pinnasta puhtaan ja otollisen uudelle maalikerrokselle.

Toinen perhana on tapetti maalatun seinän alla. Siitähän ei siistiä saa kuin poistamalla tapetti kokonaan. Valoa vasten näkyy aina ploosut, jotka pullottavat seinässä.

Tapetin poisto

Poistetaan tapetit maalattavasta seinästä kokonaan eikä kittailla niitä mitkä eivät lähteneet ihan helpolla.

Sitten tehdään hyvät ja sileät pohjat ja työ on kunnolla tehty ilman vippas konsteja.

Sillä kun pohjat on tehty oikein ja ammattimaisesti on pinta helppo saada maalattua ja lopputulos on hieno katsella ja se pysyy hyvänä pitkään. Sitten joskus, kun seinä on tullut likaiseksi tai haluat vain vaihtaa sävyä niin pelkkä pesu ja uutta maalia päälle ja taas on hieno koti.

Seinän pesu ennen maalausta

Vanhat silotteet, kuten Tae öljysilote käytettynä ilman alkydipohjamaalia. Näitä näkee ikkunapielissä (smyygit) ja ikkunapenkeissä. Maali halkeilee ja irtoilee. Tässä käy niin, että rapattu tai tasoitettu seinä imee ajan myötä öljysilotteen kuivaksi ja se alkaa halkeilemaan ja niin sitten maalikin, joka on sen päällä.

Tällaisissa tapauksissa on kaikki pinnoite poistettava rapatulle pinnalle asti ja sitten alkydipohjamaalia ensin ja sitten muut kerrokset. Siihen ohjeet löytyvät blogi kirjoituksestamme Ikkunasmyygit.

Joskus seinän huolellinen pesukaan ei riitä. Nimittäin silikoni ei lähde pesemällä näillä aineilla mihinkään. Silikoniinkin löytyy aineet millä sen saa pois, mutta mekaanisesti skrabaamalla ja loput vaikka tärpätillä kostutetulla rätillä hankaamalla. Silikonia jos on päässyt seinälle ei sen päällä maali pysy sitten mitenkään. Enemmän tästä aiheesta blogissamme Silikonin poisto.

Maalaus-Skaala Oy

Tarjoamme kaikki kotisi remontissa tarvittavat palvelut sulavasti linkitettyinä toisiinsa. Tarjoamme laadukkaat maalaus- ja tasoitetyöt, sekä kattavat remonttipalvelut, kuten keittiöremontit, kylpyhuoneremontit ja kokonaisvaltaiset huoneistoremontit. Palvelemme Helsingissä ja koko pääkaupunkiseudun alueella.

Soita 041 522 5462

Explore our collection of 200+ Premium Webflow Templates