Seinän maalaus

Aiheenamme tänään on seinän maalaus ja kuinka se tehdään. Moni on varmastikin joskus ainakin ajatellut, että olisi mukavaa, jos kotona olisi hieman jotain...

Seinän maalaus
Kirjoittanut
Pauli Kaasinen
Julkaistu
28.6.2024
Lukuaika
4
min
Kategoria
Maalaus- ja tasoitetyöt

Seinän maalaus

Aiheenamme tänään on seinän maalaus ja kuinka se tehdään. Moni on varmastikin joskus ainakin ajatellut, että olisi mukavaa, jos kotona olisi hieman jotain virkistävää silmille. Jotain mikä piristäisi ja se on seinien maalaus tai tapetointi. Mitä jos lempivärisi olisikin makuuhuoneen seinissä tai vaikka tehosteena yhdellä seinällä. Olohuoneen ja eteisen seinät olisivat raikkaan puhtaat ja kolhuttomat, keittiön seinillä ei tahran tahraa…..Siihen auttaa uusi maalikerros ja sävy.

Tehosteseinä

Tehosteseinään voidaan valita sävy vaikkapa jostain huonekalusta tai verhoista, tyynyistä, päiväpeitosta yms. Tietysti sen voi valita mistä tahansa muustakin eikä sen tarvitse esiintyä missään muualla. Tehosteseinä voi myös olla tapetoitu jollain kuosilla mikä miellyttää.

Seinän maalaus eri sävyillä tai tapetointi

Seinän maalaus voidaan tehdä itse tai sen voi teettää ammattitaitoisella maalarilla. Työ on siitä kiitollinen, että jälkeä syntyy melko nopeasti. On vain muistettava suojata lattiat, kaapistot ja mieluiten tyhjentää huone kokonaan huonekaluista. Sitten seinäpinnat täytyy pestä pesuaineella. Tähän on olemassa sitten ihan omat pesuaineet, joita löytyy maalikaupoista samalla, kun maalit ja pensselit ja rissat sun muut tulee haettua. Esimerkiksi Tikkurilan Maalipesu. Tällaiset pesuaineet karhentavat maalipintaa ja siten tekevät uudelle maalikerrokselle hyvän ja tarttuvan pohjan. Poistavat rasva jälkiä yms likaa, johon maali ei kunnolla tartu tai ei tartu ollenkaan vaan menee jo työn edetessä ns. kalansilmille ja siinä vaiheessa ei hyvä heilu, koska on jo niin sanotusti housussa.

Jokin työvaihe unohtui

Seinän maalaus edellyttää pesua
Maalipinnan pesuaine Tikkurilalta

Eli pestään ja huuhdellaan maalattavat pinnat ennen maalaushommeleita. Tässä kohtaan on hyvä kittailla mahdolliset kolot ja poistaa tarpeettomat koukut ja naulat seiniltä sekä kitatata niiden jättämät reiät seiniltä. Tähän käy hyvin valmis kitit ja niitä on monen merkkisiä ja niitäkin sieltä maalikaupasta mukaan. Kitataan muutaman kerran, kun menee kasaan tuo kitti. Sitten hiotaan sileäksi kitin kuivuttua ja paikkamaalataan ne.

Paikkamaalaus kittauksen päälle

Näiden paikkamaalausten jälkeen alkaa itse seinän maalaus. Se pitää tehdä 2 kertaa. Ensimmäisenä päivänä kerran ja seuraavana toisen on varmin tapa, mutta jos nyt on hoppu niin voi sen maalata 3-4 tunnin kuluttua uudestaan, mutta seinän on oltava kuiva tai homma menee pipariksi.

No niin sitten suojat pois ja nauttimaan freesistä lookista kotona. Tämän päivän maalit eivät haise juuri millekkään eikä niistä lähde mitään päästöjä joten nauttimaan vaan heti kauniista kodista.

Jos et halua tehdä hommaa itse niin soita tai katso tästä Yhteystiedot  ja pyydä tarjous työstä. Tehdään sinullekin kaunis koti.

Maalaus-Skaala Oy

Tarjoamme kaikki kotisi remontissa tarvittavat palvelut sulavasti linkitettyinä toisiinsa. Tarjoamme laadukkaat maalaus- ja tasoitetyöt, sekä kattavat remonttipalvelut, kuten keittiöremontit, kylpyhuoneremontit ja kokonaisvaltaiset huoneistoremontit. Palvelemme Helsingissä ja koko pääkaupunkiseudun alueella.

Soita 041 522 5462

Explore our collection of 200+ Premium Webflow Templates